Verwerking 3D-Wandpanelen

LEES AUB HET GEHELE VOORSCHRIFT ALVORENS JE MET DE VERWERKING BEGINT!

STAP 1: VOORBEREIDING: SPULLEN EN GEREEDSCHAP

- Zeer fijn schuurpapier
- Stanley Mes 
- Waterpas
- Metalen liniaal
- Montage kit High Tack / Instant Tack / Direct Grip
- Acrylaat Kit (Overschilderbaar)
- Stopverf
- Primer / Sealer

STAP 2: VOORBEHANDELING VAN OPPERVLAKTE

Het product is geschikt om te verwerken op een relatief vlakke ondergrond. Het oppervlak dient schoon en droog te zijn. Alle gaten en beschadigingen die de installatie kunnen bemoeilijken moeten voor installatie worden hersteld. Als het product wordt verwerkt op een gladde ondergrond of verflaag dan dien je deze eerst op te ruwen met schuurpapier voor een betere hechting.

STAP 3: VOORBEREIDING PANELEN

De panelen moeten 48 uur acclimatiseren in de omgeving en temperatuur waarin ze verwerkt gaan worden.

STAP 4: PLAATSING VAN DE PANELEN

Je moet bedenken of je de gehele wand wilt bedekken met panelen, een zwevend patroon wilt (een rand rondom het patroon zodat je geen panelen op maat hoeft te snijden) of een enkele rij panelen wilt, etc, etc... Het is belangrijk hier voor aanvang goed over na te denken. Als je twijfelt: leg een patroon op de vloer of teken het uit op de wand.

VERWERKING MONTAGE KIT

Je kunt het beste een montage kit gebruiken met een High Tack, Instant Tack of Direct Grip omschrijving, deze geeft het beste resultaat. Volg de aanwijzingen op de verpakking van de montage kit. Als je bij de montage een gebogen hoekje ziet aan een paneel buig deze dan voorzichtig terug, zodat je telkens een zo vlak mogelijk paneel monteert. Let ook op de hoeken en naden zodat de panelen zoveel mogelijk naadloos aansluiten. Zorg dat de panelen zo kort mogelijk op elkaar aansluiten dit voorkomt naden. Mocht er tijdens de montage enige montage kit door de naden komen poets dit meteen weg met een licht vochtige doek. Probeer in zo weinig mogelijk poetsbewegingen de overtollige montage kit te verwijderen, te veel en te nat poetsen creëert een blijvende beschadiging van het oppervlak van het paneel.
LET OP: Het is belangrijk dat ook de randen (aan de achterzijde van het paneel) goed van montage kit worden voorzien zodat deze goed verlijmd worden.

HET PLAATSEN VAN DE PANELEN AAN DE WAND

De eerste panelen dienen zo goed mogelijk worden gepositioneerd, gebruik hiervoor een liniaal en waterpas. Besteed extra aandacht aan deze eerste panelen! Blijf in beginsel continu met liniaal en waterpas meten en controleren. De panelen worden een voor een verwerkt rekening houdend met het patroon wat gewenst is. De panelen dienen zo strak mogelijk tegen elkaar te worden verwerkt om de naden zo klein mogelijk te houden. Als je de gehele wand wilt bedekken kun je het beste boven in het midden beginnen en van daar uit naar de hoeken toe werken om dit vervolgens laag voor laag naar beneden te herhalen. Als je vanuit het midden van de begint (wat de mooiste verdeling geeft maar ook het moeilijkste is) zul je alle vier de randen op maat moeten snijden: boven, onder, links en rechts. Onthoudt : twee keer meten is maar een keer snijden!

SNIJDEN VAN DE PANELEN

In de meeste gevallen zul je enkele panelen op maat moeten snijden. Gebruik hiervoor een Stanleymes. Maak meerdere snijbewegingen over het paneel, bij elke beweging dieper en dieper, dit zorgt voor een rechte en nette snede. Na het snijden de snijrand even licht schuren met fijn schuurpapier.

HET DICHTEN VAN GATEN EN NADEN

Het is niet mogelijk dit product naadloos te verwerken. Als bijvoorbeeld de wand niet geheel recht of vlak is of een paneel is niet geheel recht verwerkt of je komt uit op een hoek waar je het paneel op maat moet snijden. Op deze plaatsen kun je het beste de gaten dichten en de naden wegwerken met acrylaat kit of stopverf. Dit doe je voor het verven en ook voor het eventueel aanbrengen van een primer/sealer. Laat het geheel goed drogen en schuur nogmaals na met een fijn schuurpapier voor het beste resultaat. Mocht er tijdens de afwerking enige acrylaat kit of stopverf ongewenst op het paneel achter blijven poets dit meteen weg met een licht vochtige doek. Probeer in zo weinig mogelijk poetsbewegingen de overtollige acrylaat kit of stopverf te verwijderen, te veel en te nat poetsen creëert een blijvende beschadiging van het oppervlak van het paneel.

PRIMER/SEALER EN SCHUREN

Nadat de panelen zijn verwerkt en eventuele gaten en naden zijn weggewerkt kun je voor het beste resultaat een dunne laag primer of sealer aanbrengen. Nadat deze primer of sealer is gedroogd adviseren wij je om de gehele wand lichtjes op te schuren met een fijn schuurpapier. Dit zorgt voor een goede en gladde ondergrond en een betere hechting voor de aan te brengen LATEX verflaag.

STAP 5: VERVEN

De wand en dus de panelen zijn nu klaar om geschilderd te worden. Als je de voorbereiding en verwerkingsvoorschriften goed hebt opgevolgd zal dit snel en gemakkelijk gaan. Voor het beste resultaat gebruik je een LATEX verf welke je aan kunt brengen met een verfborstel, een verfroller of een verfspuit. Het gebruiken van een verfspuit geeft het mooiste resultaat. Meerder dunne laagjes aanbrengen met een verfspuit geeft een mooier resultaat dan een enkele dikke laag, dit is ook om verzadiging van het paneel te voorkomen. Volg de gebruiksaanwijzingen van de fabrikant op de verfverpakking met betrekking tot het aantal aan te brengen lagen, de tijd die de verf dient te drogen etc, etc.

© 2012 - 2024 MuurTotLeven.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel